Bishtaja të ziera me proshutë për një shije ndryshe

Veshtiresia
E lehte
Koha gatimit
2 ore
Sugjerohet për:
10 persona
Kalori:
8 feta proshutë, të copëtuar trashë
5 gota supë pule
2 kile bishtaja të freskëta, të shkurtuara dhe të prera
1 qepë e madhe e kuqe, e prerë në diagonale
3 lugë uthull të bardhë
3 lugë sheqer të bardhë
2 lugë hudhër të grirë
1 lugë gjelle piper i zi
1 lugë gjelle kripë

1.Vendosni proshutën në një tigan të vogël dhe gatuajeni mbi nxehtësi mesatare duke e kthyer herë pas here, derisa të gatuhet 3 – 5 minuta.

2.Vendosni supën e pulës, bishtajat,  qepën, uthullën, sheqerin, hudhrën, specin e zi dhe kripën e kalitur në një tenxhere të ngadaltë.

3.Shtoni proshutën dhe përzieni që të përfshihen plotësisht me njëra – tjetrën.

4.Gatuani në nxehtësi të lartë deri sa të gatuhen plotësisht.

5.Rregullojini për kripë dhe erëza dhe shërbejini të ngrohta.

Komento