1.Gatuajini specat dhe sallamin në një tigan mbi nxehtësi të mesme derisa të skuqen dhe të mos jenë më rozë, nga 10-15 minuta. Kullojeni dhe vendoseni mënjanë.
2.Përgatisni proshutën në të njëjtin tigan dhe lëreni të gatuhet rreth 10 minuta.
3.Më tej shtoni qepët dhe hudhrat dhe gatuajini derisa qepët të jenë të buta dhe të tejdukshme, rreth 5 minuta.
4.Derdhni supën e pulës në tiganin me proshutë dhe qepë dhe lëreni të ziejë mbi nxehtësinë e lartë. Shtoni patatet dhe vlojeni deri sa të jenë zbutur, rreth 20 minuta.
5.Ulni nxehtësinë në mesatare dhe shtoni panën dhe sallamin e gatuar më parë.
6.Përzieni spinaqin në supë pak para se ta servirni.
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Komento