Si të gatuajmë supën e famshme italiane Toscana

Veshtiresia
Mesatare
Koha gatimit
60 min
Sugjerohet për:
6 persona
Kalori:
1 kg suxhuk të butë italian
1 ¼ lugë spec të kuq
4 feta proshutë, të prera në copa
1 qepë e madhe, e prerë
1 lugë gjelle hudhër të grirë
5 kanaçe supë pule
6 patate të mesme, të prera hollë
1 dorë spinaq të freskët
1 gotë pana

1.Gatuajini specat dhe sallamin në një tigan mbi nxehtësi të mesme derisa të skuqen dhe të mos jenë më rozë, nga 10-15 minuta. Kullojeni dhe vendoseni mënjanë.

2.Përgatisni proshutën në të njëjtin tigan dhe lëreni të gatuhet rreth 10 minuta.

3.Më tej shtoni qepët dhe hudhrat dhe gatuajini derisa qepët të jenë të buta dhe të tejdukshme, rreth 5 minuta.

4.Derdhni supën e pulës në tiganin me proshutë dhe qepë dhe lëreni të ziejë mbi nxehtësinë e lartë. Shtoni patatet dhe vlojeni deri sa të jenë zbutur, rreth 20 minuta.

5.Ulni nxehtësinë në mesatare dhe shtoni panën dhe sallamin e gatuar më parë.

6.Përzieni spinaqin në supë pak para se ta servirni.

Komento