Sallatë me salmon dhe avokado për një vakt të shëndetshëm
Salca kremoze:
Majonezë 1/3 filxhan
2 lugë vaj avokado
1 lugë uthull molle
1 lugë gjelle mustardë
2 thelpi hudhër, të grirë
2 lugë kopër të freskët të copëtuar
Kripë dhe piper për shije
Sallatë:
Një dorë spinaq të larë dhe të tharë
1 lugë salmon të gatuar, të skuqur
1 avokado, e copëtuar ose e prerë në feta
4 rrepka të vogla, të prera në feta
2 feta të hollë qepë të kuqe të ndara në unaza
1.Përgatisni salcën: 2.Vendosni të gjithë përbërësit në një kavanoz dhe shkundini fort për tu kombinuar. 3.Për sallatën: 4.Vendosni spinaqin në një pjatë të madhe shërbyese. 5.Rregulloni salmonin, avokadon, rrepkën në feta dhe unazat e qepëve. 6.Mund të organizoni edhe sallata individuale në pjata të ndara. 7.Sipër hidhni të gjithë salcën e përgatitur dhe shërbejeni.
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Lini një koment