Supë e ftohtë me panxhar dhe vezë të zier

500 gr panxhar
600 ml vaj perimesh
1/2 kastravec
2-3 lugë uthull molle
1 vezë
150 gr rrepka
200 ml gjalpë
2 lugë qepë të njoma

1.Vendosni panxhar dhe uthull molle në një tenxhere të nxehtë dhe ziejeni në ngrohje të ulët për rreth 30 minuta.

2.Pastaj bëjeni pure me një blender dhe shtoni kripë e piper të zi.

3.Lëreni të freskohet pastaj transferojeni në frigorifer për t’u ftohur.

4.Shtoni gjalpë për shije.

5.Ndërkohë vini pak ujë të valojë mbi nxehtësinë e lartë. Shtoni një vezë dhe ziejeni 4 deri në 5 minuta.

6.Thajeni dhe lereni të ftohet.

7.Shtoni gjethet e panxharit, kastravecin, rrepkat he chives dhe transferojeni supën në pjatë.

8.Shërbejeni supën tuaj të ftohtë me panxhar me një vezë të zier.

 

 

Lini një koment