Mini kruasant me çokollatë që mëngjesi të jetë plot shije
1 kg miell
110 ml vaj luledieli
1 e bardhë veze ( e verdha përdoret për sipërfaqen)
1 majë luge kripë
10 gram maja birre
4 lugë gjelle sheqer
10 gram pluhur pjekës
300 ml qumësht
Për mbushjen: 147 gram puding çokollatë, 300 ml qumësht, 3 lugë gjelle sheqer
Për në sipërfaqe: e verdhë veze, një lugë gjelle vaj, sheqer pluhur
1.Për të përgatitur brumin në një enë bashkoni 8 përbërësit e parë përveç miellit. Miellin e shtoni gradualisht në fund pasi të keni krijuar një masë homogjene.
2.Për të përgatitur mbushjen, në një enë rrihni pudingun pluhur dhe qumështin. E lini mënjanë.
3.Hapni brumin me një petëz, e prisni në shirita të gjatë, vendosni një lugë gjelle nga mbushja dhe i rrotulloni më dorë për t’i dhënë formën e kruasantit.
4.Sipër i bëni 5 prerje të lehta me thikë. Kështu veproni më të gjithë kruasantët.
5.Në një enë të vogël bashkoni sheqerin, vajin dhe të verdhën e vezës. I lyeni sipër kruasantët dhe i lini të thahen për 20 minuta.
6.Në fund i fusni në furrë për 30 minuta në temperaturë 180 gradë.
7.I shtoni sipër pak sheqer pluhur dhe kruasantët janë gati për t’u shijuar!
Ngrohni furrën në 175°C dhe lyeni një tavë pjekjeje (rreth 28×43 cm) me pak vaj. Përzieni mbushjen. Në një tas të madh bashkoni mishin e grirë, vezën, bukën, qepën, domaten, hudhrën, salcën e specit, mustardën, kripën dhe piperin. Përziejini...
Ky topth djathi në formë kungulli është një antipastë argëtuese që mund ta përgatisni për Halloween. Mund të përdorni çdo lloj djathi që preferoni. Përgatit përbërësit. Vendosi të gjithë në tavolinë që t’i kesh gati. Përziej djathërat. Në një...
Këto mini torta me sy qershie janë ëmbëlsira perfekte për t’i dhënë një prekje të frikshme festës suaj të Halloween-it. Të përgatitura me brumë për byrek të gatshëm dhe me mbushje qershie, janë shumë të lehta për t’u bërë,...
Lini një koment