1.Në fillim hiqni dhe hidhni kokat e sardeleve. 2.Pastaj hapni çdo sardele dhe hiqni shtyllën kurrizore, duke i lënë filetot të paprekura. 3.Vendosni filetot e sardeleve në peshqir letre dhe thajini tërësisht. 4.Në një tigan të vogël, ngrohtë 1 lugë gjelle vaj ulliri mbi ngrohjes mesme. 5.Shtoni thërrimet e bukës dhe lerini deri sa të marrin ngjyrë kafe të artë, për rreth 4 minuta. 6.Transferoni thërrimet e bukës në një tas dhe lereni të ftohet. 7.Në një tigan të madh, ngrohni 7 lugë vaj ulliri mbi nxehtësinë mesatare. 8.Shtoni sardelet dhe lereni deri sa të bluhet lehtë, për rreth 4 minuta. 9.Duke përdorur një lugë transferoni sardelet në një pjatë dhe kthejeni tiganin në zjarr. 10.Shtoji filetot në vaj dhe lereni rreth 2 minuta. 11.Shtoni qepët e grira dhe koprën dhe lereni deri sa të karamelizohet, rreth 10 minuta. 12.Shtoni rrushin e thatë,farat e pishës dhe shafranin dhe gatuajeni për 2 minuta. 13.Ndërkohë, në një tenxhere të madhe me ujë të kripur , të valuar fusni linguinet për të zier. 14.Pasi të jenë zier i kulloni makaronat dhe hidhini në tiganin me qepë, kopër. 15.Pasi t’i keni përzier mirë makaronat me përbërjen e tiganit, hidhini në pjata. 16.Shërbejini me filetot e sardeleve dhe thërrimet e bukës.
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Lini një koment