Biskota me vanilje dhe gjalpë që mëngjesi juaj të bëhet përfekt
220 gram gjalpë
140 gram sheqer
1 ½ lugë çaji me ekstrakt vaniljeje
4 lugë gjelle qumësht
¼ lugë çaji kripë
2 të verdha vezësh
280 gram miell
1.Parangrohni furrën në 200 gradë.
2.Në një tas përzieni gjalpin, sheqerin dhe kripën derisa të kombinohen mirë. Shtoni të verdhat e vezëve dhe vaniljen.Shtoni miellin, qumështin dhe e punoni mirë masën.
3.Merrni një tavë dhe shtroni një letër kuzhine.
4.Masën e biskotave e fusni në një qese kuzhine, më pas shtypeni dhe formoni biskotat rrumbullake.
5.I fusni në furrë të piqen për 12-16 minuta duke i kontrolluar herë pas here.
6.Kur të jenë gati i lini të ftohen 5 minuta dhe më pas mund t’i shijoni. Ju bëftë mirë!
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Lini një koment