Biskota me vanilje dhe gjalpë që mëngjesi juaj të bëhet përfekt
220 gram gjalpë
140 gram sheqer
1 ½ lugë çaji me ekstrakt vaniljeje
4 lugë gjelle qumësht
¼ lugë çaji kripë
2 të verdha vezësh
280 gram miell
1.Parangrohni furrën në 200 gradë.
2.Në një tas përzieni gjalpin, sheqerin dhe kripën derisa të kombinohen mirë. Shtoni të verdhat e vezëve dhe vaniljen.Shtoni miellin, qumështin dhe e punoni mirë masën.
3.Merrni një tavë dhe shtroni një letër kuzhine.
4.Masën e biskotave e fusni në një qese kuzhine, më pas shtypeni dhe formoni biskotat rrumbullake.
5.I fusni në furrë të piqen për 12-16 minuta duke i kontrolluar herë pas here.
6.Kur të jenë gati i lini të ftohen 5 minuta dhe më pas mund t’i shijoni. Ju bëftë mirë!
•Pastroni gjethet e rrushit dhe vendosi në ujë të vluar derisa të ndryshojnë ngjyrë. •Shpërlajini me ujë të ftohtë dhe lërini të kullojnë, qe t’i keni gati për të mbështjellë japrakët. •Në fillim kaurdisni me vaj ulliri qepët dhe...
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Lini një koment