Supë me qumësht kokosi dhe pastë kerri sipas kuzhinës aziatike
1 lugë gjelle vaj susami
1 lugë çaji xhenxhefil të grirë
2 lugë pastë kerri të kuqe
1/2 qepë e kuqe
4 thelpinj hudhër të grirë
¼ lugë çaji kripë
¼ lugë çaji piper i zi
1 lugë gjelle salcë soje
2 lugë sheqer
3 gota supë perimesh
1 kanaçe qumësht të arrës së kokosit
1 grusht spinaq
1 lime
Borzilok
Lakra vjollcë
1.Në një tigan mbi nxehtësinë e mesme ngrohni vajin e susamit. 2.Shtoni në të xhenxhefilin e grirë dhe pastën e kerrit dhe përzijini që ta skuqen për rreth 1 minutë. Shtoni në të qepën e copëtuar dhe hudhrën dhe gatuajeni derisa qepa të jetë pak e tejdukshme, rreth 5 minuta. 3.Shtoni sipër kripën, piperin e zi, sheqerin dhe përziejini sëbashku. 4.Shtoni qumështin e arrës së kokosit dhe supën e perimeve. 5.Lëreni supën të ziejë për 10-15 minuta. 6.Shtrydhni sipër lime dhe përziejeni. 7.Hiqeni nga soba dhe shtoni lakrën lejla dhe të gjithë përbërësit e tjerë që nuk keni hedhur. 8.Përzijeni mirë supën dhe shërbejeni sa të ftohet pak. (Këtë supë mund ta bëni dhe me noodles).
A e dini se gocat e detit, këto krijesa të vogla që shumë prej nesh i shijojnë në një pjatë të freskët me limon, fshehin një sekret vërtet të pazakontë? Përtej shijes së tyre unike dhe reputacionit si afrodisiak,...
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Lini një koment