Speca të mbushur me mish viçi, oriz dhe djathë çedar
5 speca të mëdhenj
1 qepë të vogël
Domate të konservuara
Mish viçi
2 gota oriz të gatuar
2 filxhan djathë cedar
1 lugë gjelle erëza italiane
1 lugë çaji kripë
1/2 filxhan supë ose ujë
1/2 lugë çaji piper
3 thelpinj hudhër të grirë
1 vezë
Majdanoz
1.Shpëlani specat dhe hiquni pjesët e sipërme bishtat dhe farat.
2.Në një tas, bashkoni së bashku qepën, domatet, mishin e grirë, orizin e gatuar, vezën, 1 gotë djathë të copëtuar, kripë, piper, erëza italiane dhe hudhrën e grirë.
3.Përziejini mirë për tu kombinuar.
4.Mbushni secilin spec me përzierje.
5.Shtoni supën ose ujin tuaj në tenxheren me avull dhe vendosni specat sipër. Mbyllni kapakun. Dhe vendoseni tenxherën të bëhen specat.
6.5 minuta para se të mbarohen hidhuni sipër djathin dhe piperin dhe vendoseni përsëri kapakun për dy minuta.
Një recetë shumë ushqyese për fëmijët 4-5 vjeç: pa sheqer të shtuar, të pasura me fibra, antioksidantë dhe shije që i pëlqen edhe mëngjesit më kapriçioz. Udhëzime: 1. Piqni pataten e ëmbël derisa të zbutet (në furrë për rreth...
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Lini një koment