Sugjerojmë:

Ka 11% më shumë fibra sesa ai i zakonshmi! Si të bëni vetë miellin prej tërshëre

Për të bërë miellin e tërshërës ju duhet vetëm blenderi dhe tërshëra. Po, kaq e thjeshtë është!

Është shumë i mirë për të ulur kolesterolin, ka 11% më shumë fibra sesa mielli i zakonshëm, plus që përmban hekur, kalcium dhe ju mban të ngopur për një kohë të gjatë.

Ky lloj mielli madje është pa gluten, por i jep një shije të mirë gatimeve tuaja.

Fillojmë? 

Merrni një gotë tërshërë të thjeshtë.

E fusni në blender dhe e trazoni për 30-60 sekonda, derisa të arrijmë konsistencën që duam.

oats before blending

Ruajeni në kavanoza qelqi të mbyllur në temperaturë dhome.

how to make oat flour in a food processor

Nëse doni të zgjasë më gjatë mund ta ruani në frigorifer deri në 3 muaj, ose në ngrirje deri në 6 muaj./neps.al 

Lini një koment