Salcë vegane me bazë pataten, më e mira që mund të provoni
¾ filxhan patate
¾ filxhani patate e ëmbël
2 thelpinj hudhër
¼ filxhan cashews
1 lugë gjelle uthull molle
2 lugë maja ushqyese
½ lugë çaji pluhur qepë
½ lugë çaji kripë
¼ filxhan vaj ulliri ekstra të virgjër
¼ filxhan ujë
Për ta bërë djathin tuaj pikant ose të tymosur, provoni të shtoni:
½ deri në 1 spec djegës
1 lugë gjelle spec jeshil
½ lugë çaji spec i kuq të tymosur
1.Vendosni patatet në një tenxhere dhe mbulojini me ujë të ftohtë.
2.Hidhni pak kripë dhe lërini të zihen deri sa të jenë zbutur mjaftueshëm 8-12 minuta.
3.Kullojini patatet dhe transferojini në një blender bashkë me hudhrat, cashews, uthull molle, maja ushqyese, pluhur qepë, kripë, vaj ulliri dhe ujë.
4.Lërini në blendër deri sa përzierja të jetë bërë homogjene.
5.Për ta bërë pikante salcën shtoni specat e sipër permendur.
6.Kjo salcë mund të përdoret për makarona, patate ose nachos.
•Pastroni gjethet e rrushit dhe vendosi në ujë të vluar derisa të ndryshojnë ngjyrë. •Shpërlajini me ujë të ftohtë dhe lërini të kullojnë, qe t’i keni gati për të mbështjellë japrakët. •Në fillim kaurdisni me vaj ulliri qepët dhe...
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Lini një koment