Biskota me hurma arabie, receta e famshme dhe tepër tradicionale në Lindjen e Mesme
3 gota miell semola
1 gotë miell tip 00
1/5 filxhan me gjalpë të shkrirë
½ filxhan me qumësht të ngrohtë
¼ filxhan me ujë
2 lugë çaji pluhur pjekjeje
Për mbushjen:
2 filxhan me hurma arabie (pa bërthamë)
1.Të gjithë përbërësit i bashkoni në një tas gradualisht dhe i përzieni mirë (përveç hurmave).
2.E punoni mirë masën me dorë. Tasin e mbyllni me një qese plastike dhe e lini në frigorifer për 12 orë.
3.Të nesërmen i nxirrni.
4.Filloni e formoni disa toptha të vegjël. Brenda i fusni secilës nga një hurmë arabie.
5.Kështu veproni deri në fund, sa të mbarojë brumi i biskotave.
6.I radhisni në një tavë njëra pas tjerës dhe i fusni në furrë të piqen për 20 minuta në 180 gradë. Shijojini me një kafe ose çaj sipas dëshirës!
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Lini një koment