1.Ngroheni furrën në 170 gradë.
2.Shponi të gjitha patatet me pirun dhe lyejini me vaj, kripë dhe piper.
3.Piqni për 1 orë deri në 1 orë 15 minuta, derisa patatet të priten lehtë.Ndërkohë, mbushini me spinaq dhe argjinare.
4.Në një tas të madh, përzierini përbërësit e mbetur derisa të kombinohen në mënyrë të barabartë. Shtoni kripë dhe piper për shije.
5.Kur patatet të jenë zbutur çajini në fund secilën dhe brenda mbushini me përzierjen e spinaqit dhe argjinares.
6.Kthejini në furrë dhe piqini edhe për 10-15 minuta, derisa djathi në mbushje është shkrirë.
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Lini një koment