Sanduiçi perfekt me gjizë, kungull dhe speca për mëngjesin e sotëm
1 filxhan gjizë
3 lugë çaji djathë i grirë
2 lugë çaji qepë të njoma
1/2 lugë çaji limon
1 1/2 lugë çaji vaj ulliri
1 spec i kuq
1 spec i verdhë
1 kungull i njomë
1 kungull i verdhë
1/2 lugë çaji piper i zi
2 vezë të mëdha
4 feta bukë
1 1/2 filxhan rukola
1/2 lugë kripë
1.Përzjeni bashkë në një enë gjizën, djathin, qepën e njomë dhe limonin. 2.Nxehni vajin në një tigan të madh mbi nxehtësinë mesatare. 3.Shtoni specat dhe skuqini 4 minuta.Shtoni kungujt dhe qepët dhe skuqini 3 minuta. 4.Shtoni kripë dhe piper. 5.Ndërkohë shtoni dhe vezën 1 në tigan dhe shtoni ujë të ftohtë për t’i mbuluar ato. 6.Vërini të vlojnë mbi nxehtësinë mesatare. 7.Hiqeni tiganin nga nxehtësia dhe lereni të pushojë 1 deri në 2 minuta. 8.Transferoni vezët në një tas me ujë akull për të ndaluar gatimin. 9.Të bardhët e vezëve duhet të jenë të gatuar plotësisht dhe e kuqja të jetë e butë dhe e lëngshme. 10.Përhapeni përzierjen e gjizës në bukë. 11.Shtoni zarzavate në krye, duke i ndarë në mënyrë të barabartë.Sipër shtoni dhe 1/2 vezë. 12.Marinoni me kripë dhe piper për shije. 13.Sherbejini!
A e dini se gocat e detit, këto krijesa të vogla që shumë prej nesh i shijojnë në një pjatë të freskët me limon, fshehin një sekret vërtet të pazakontë? Përtej shijes së tyre unike dhe reputacionit si afrodisiak,...
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Lini një koment