Petulla të shpejta me lulelakër
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
1.Në fillim lajmë e pastrojmë peshkun( që zakonisht përdoret peshk i madh dhe pa shumë dhajmë) dhe e futim në një tenxhere të ziejë bashkë me degn e selinosë.
2.I lemë të zihen në zjarr të ngadaltë deri sa të vlojnë.
3.Ndërkohë që peshku zien shtojini dhe kripën.
4.Më pas merrni perimet, pastrojini dhe pritini në copa të vogla pak a shumë në të njëjtën madhësi.
5.Vendosni tiganin në zjarr me pak vaj ulliri dhe hidhni qepën të skuqet.
6.Heqim peshkun nga vala dhe e shtojmë tek qepa e skuqur.
7.Gjithashtu shtoni dhe perimet e tjera dhe lërini të zihen për 15-20 minuta.
8.Rregullojeni për shije me kripë e piper sipas dëshirës.
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment