Si të bëjmë vetë bukën e shijshme me ullinj dhe erëza!
3 filxhanë me miell gruri
2 lugë çaji me maja buke
1 lugë e gjysëm çaji me hudhër pluhur
1 lugë çaji me erëza (piper, rigon, rozmarinë)
1 filxhan e gjysëm me ujë të ngrohtë
1 lugë gjelle me miell misri
1/2 filxhani me ullinj
3 lugë gjelle me vaj ulliri
Pak sheqer
Kripë
1.Në një enë të madhe përzieni miellin, majanë, sheqerin, kripën, hudhrën, erëzat, ullinjtë e zinj, vajin e ullirit dhe ujin. 2.Përziejini mirë dhe më pas transferojeni brumin në një sipërfaqe të sheshtë. 3.Punojeni brumin me duar për 5-10 minuta dhe lëreni të vijë për 45 minuta deri sa të dyfishohet në masë. 4.Pasi të ketë ardhur brumi, punojeni sërish për 5 deri në 10 minuta dhe lëreni sërish të vijë për 30 minuta të tjera. 5.Më pas, punojeni sërish dhe jepini brumit një formë rrumbullake. 6.Mbështilleni me një napë të lyer me miell dhe dhe lëreni sërish të vijë për 30 minuta të tjera. 7.Teksa brumi fryhet për të tretën herë, ndizeni furrën dhe në të vendosni një tenxhere të vogël me ujë. 8.Merrni një tepsi dhe lyejeni lehtas me vaj ulliri dhe me miell misri. 9.Jepini brumit formën e preferuar dhe futeni në furrë. 10.Piqeni për 15 minuta në temperaturë prej 250 gradësh dhe më pas 30 minuta të tjera në temperaturë 180 gradës deri sa të piqet plotësisht.
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Lini një koment