Fillojeni mëngjesin ëmbël me waffles dhe luleshtrydhe
2 gota miell
3-1 / 2 lugë çaji pluhur pjekje
3/4 filxhan sheqer
2 vezë të mëdha
1-1 / 2 gota qumësht
1 lugë çaji ekstrakt vanilje
1 filxhan gjalpë, i shkrirë
Feta luleshtrydhesh të freskëta ose shurup
1.Në një tas kombinoni miellin, sheqerin dhe pluhurin për pjekje. 2.Në një tas tjetër, rrihni lehtë të verdhat e vezëve. 3.Shtoni qumësht, gjalpë dhe vanilje dhe përzieni mirë. 4.Hidhini tek përbërësit e thatë dhe përzijini derisa të kombinohen. 5.Rrihni mirë të bardhat e vezëve derisa të formohet masa kremoze dhe shtojeni tek brumi i përgatitur. 6.Më pas hidheni brumin të piqet në enën e përshtatshme për waffles. 7.Shërbejeni me feta luleshtrydhesh dhe shurup sipër. 8.Ju bëftë mirë!
Ke pyetur ndonjëherë pse djathi zviceran ka ato vrima kaq të njohura? Për vite me radhë, fëmijët (dhe ndonjëherë edhe të rriturit) janë argëtuar me idenë e minjve të vegjël që kafshojnë djathin duke lënë boshllëqe pas tyre. Por...
A e dini se gocat e detit, këto krijesa të vogla që shumë prej nesh i shijojnë në një pjatë të freskët me limon, fshehin një sekret vërtet të pazakontë? Përtej shijes së tyre unike dhe reputacionit si afrodisiak,...
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
Lini një koment