1.Lajmë me kujdes kërpudhat, i pastrojmë dhe i presim në feta të mëdha. 2.Qërojmë qepën dhe e presim në kubikë. 3.Lajmë mirë trumzën, e thajmë dhe i heqim fletët. 4.Rrahim vezët, i hedhim trumzën e grirë, qumështin dhe salcën e domates.Shtojmë kripë dhe piper. 5.Nxehim vajin në një tigan të mbuluar dhe skuqim qepën në zjarr të ngadaltë. 6.Pasi qepa të ketë marrë ngjyrën e floririt hedhim kërpudhat.I përziejmë derisa të pinë lëngun. 7.Mbi kërpudhat hedhim masën e përgatitur nga përzierja e vezëve, qumështit trumzës dhe salcës së domates. 8.E lëmë derisa veza të pritet. Përdorim një spatul për ta përzier dhe i shtojmë pak susam. 9.Lajmë domaten dhe e presim në 4 pjesë. 10.I shërbejmë vezët e fërguara me domate dhe një fetë bukë thekre të thekur.
Ngrohni furrën në 175°C dhe lyeni një tavë pjekjeje (rreth 28×43 cm) me pak vaj. Përzieni mbushjen. Në një tas të madh bashkoni mishin e grirë, vezën, bukën, qepën, domaten, hudhrën, salcën e specit, mustardën, kripën dhe piperin. Përziejini...
Ky topth djathi në formë kungulli është një antipastë argëtuese që mund ta përgatisni për Halloween. Mund të përdorni çdo lloj djathi që preferoni. Përgatit përbërësit. Vendosi të gjithë në tavolinë që t’i kesh gati. Përziej djathërat. Në një...
Këto mini torta me sy qershie janë ëmbëlsira perfekte për t’i dhënë një prekje të frikshme festës suaj të Halloween-it. Të përgatitura me brumë për byrek të gatshëm dhe me mbushje qershie, janë shumë të lehta për t’u bërë,...
Lini një koment