Francezët e adhurojnë këtë supë me perime gjatë pranverës
¼ filxhan gjalpë
1 presh
3 patate të mëdha
1 tufë shparguj të freskët
4 lugë çaji kripë
1/2 kile spinaq të freskët
2 karrota
1/3 filxhan oriz të bardhë
1 filxhan pana
2 gota ujë
1 qepë
1.Shkrini gjalpin në një tenxhere të madhe mbi nxehtësi mesatare.
2.Hidhni brenda qepën dhe preshin të copëtuar dhe skuqini pak sa të zbuten.
3.Më pas shtoni ujë në tenxhere bashkë me patatet, karrotat, shpargujt dhe orizin.
4.Shtoni kripën dhe vëreni të ziejë në 30 minuta deri sa orizi dhe perimet të jenë zbutur.
5.Pastaj shtoni spinaqin dhe panën dhe gatuajeni edhe 5 minuta.
•Përveç gjalpit përbërësit e tjerë i bashkojmë në një tas dhe pastaj i hedhim në një tepsi ku lyejmë pastaj petët një e nga një. •Shtroni petë, hidhni gjalpin dhe mos i shtypni me presion petët. •Pjekja të bëhet...
•Pastroni gjethet e rrushit dhe vendosi në ujë të vluar derisa të ndryshojnë ngjyrë. •Shpërlajini me ujë të ftohtë dhe lërini të kullojnë, qe t’i keni gati për të mbështjellë japrakët. •Në fillim kaurdisni me vaj ulliri qepët dhe...
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
Lini një koment