1.Qëroni vezët e ziera dhe i prisni përgjysmë. 2.Me kujdes u hiqni të verdhat dhe i bashkoni këto të fundit në një tas të madh. 3.Sipër i shtoni majonezën, mustardën, uthullën, kripë, piper dhe specin e kuq pluhur. 4.I përzieni mirë. 5.Mbushni të bardhat e vezëve me masën që përgatitët. Sipër i shtoni pak majdanoz […]
1.Qëroni vezët e ziera dhe i prisni përgjysmë.
2.Me kujdes u hiqni të verdhat dhe i bashkoni këto të fundit në një tas të madh.
3.Sipër i shtoni majonezën, mustardën, uthullën, kripë, piper dhe specin e kuq pluhur.
4.I përzieni mirë.
5.Mbushni të bardhat e vezëve me masën që përgatitët. Sipër i shtoni pak majdanoz të freskët dhe bacon.
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Komento