Krokante jashtë, të buta në brendësi. Ja receta e qofteve me mish pule dhe salçiçe
4 lugë miell 00
4 lugë miell misri
100 gr parmigiano
250 gr gjoks pule
150 gr salçiçe derri
3 vezë
3 feta bukë
1 gotë qumësht
50 gr ullinj
Pak majdanoz
Piper, Kripë
Vaj ulliri
1.Lani majdanozin, hiqini bishtat dhe pritni gjethet imët.
2.Vendosni fetat e bukës në gotën me qumësht dhe pasi ta kenë thithur atë, shtrydhini dhe përziejini me mishin e grirë të pulës, mishin e salsiçeve të cilave u keni hequr cipën e i keni shtypur me pirun.
3.Shtoni një vezë, 100 gr parmigiano, ullinjtë e grirë imët, kripën, piperin e majdanozin. Rrihni vezët e mbetura.
4.Merrni një lugë sa masa e qofteve dhe me duar jepini formën e topit në madhësinë e një arre.
5.Kështu veproni me gjithë brumin. Kalojini qoftet në miellin e bardhë e më pas në miellin e misrit.
6.Skuqini në vaj të bollshëm derisa të marrin ngjyrë të artë dhe shërbejini të nxehta.
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Lini një koment