Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
1.Bizelet e ngrira i hedhim për 10 minuta në tenxhere me ujë të valuar e kripë.
2.I kullojmë dhe i hedhim direkt në një tas me ujë e akull që të ruajnë ngjyrën jeshile.
3.Më pas i kullojmë dhe i hedhim në një tenxhere ku kemi hedhur gjalpin dhe hudhrën të skuqen bashkë me 4-5 gjethe mente.
4.Shtojmë 2 gota me lëng dhe i lëmë në zjarr për 5 minuta.
5.Grijmë të gjithë masën në blender, duke shtuar lëng sipas nevojës për të patur kremozitetin që duam. E rregullojmë për kripë e piper.
6.Proshuten të prerë në copa të vogla, e vëmë të thekërrohet në një tigan pa vaj.
7.I heqim dhe u pastrojmë yndyrën e tepërt me letër kuzhine.
8.Shërbejmë kremin me bizele duke i vënë sipër djathin mozzarella, gjethe mente, proshutë, pak piper e disa pika vaj ulliri.
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment