Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
1.Ndizni furrën në temperaturë 176°C.
2.Shtroni letër furre në dy tepsia biskotash dhe lërini mënjanë.
3.Në një tas rrihni gjalpin dhe sheqerin për rreth 3 minuta.
4.Shtoni vezën dhe vaniljen dhe vazhdoni përzieni.
5.Shtoni përbërës të thatë në dy raunde derisa brumi të jetë homogjen.
6.Duke përdorur një lugë të vogël ose mesatare akulloreje, shpërndani brumin tek tepsiat.
7.Lini gjurmën e gishtit tuaj të madh në mesin e biskotës duke krijuar një gropëz.
8.Mbushni gropëzën me një lugë të vogël reçel.
9.Piqini biskotat përr rreth 13-14 minuta, ose deri sa skajet e biskotave të kenë marrë ngjyrë të artë.
10.Lërini të ftohen përpara se ti servirni.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment