Si t’i bëjmë vetë specat me gjizë

Si t’i bëjmë vetë specat me gjizë

Persona: 4
Koha e përgatitjes: 15 minuta Koha e gatimit: 15 minuta

Me uljen e temperaturave specat me gjizë janë një ndër recetat më të mira që mund të përgatisni këto kohë. Ato do ju hapin oreksin dhe do të kënaqin shijet e të gjithë familjes suaj!

Ingredientët

  • 10 speca
  • 250 gram djathë
  • 100 gram gjizë
  • 2 lugë gjelle kos
  • 1 litër qumësht
  • 1 lugë kafe kripë
  • 4-5 lugë gjelle kos

Udhëzimet

1

Lani mirë specat, i hiqni bishtat dhe farat. Në një enë përzieni djathin, gjizën dhe kosin. I trazoni mirë dhe mbushni me të specat.

2

Merrni një kavanoz qelqi dhe vendosni njëra pas tjetrës specat e mbushura. Ngjeshini mirë me dorë.

3

Në një tenxhere vendosni qumështin për t’u ngrohur. Shtoni edhe 5 lugë gjelle kos dhe e përzieni mirë.

4

Masën ia shtoni specave dhe e mbyllni mirë enën. E lini në kuzhinë në temperaturën e ambientit dhe të nesërmen i ruani në frigorifer.

5

Pas 2 javësh specat janë gati për t’u konsumuar.

Lini një koment