Supë pule pikante, shije e paparë në tryezat tuaja!
200 gram gjoks pule
1 karotë
1 qepë
2 thelpi hudhra
Kripë
1 filxhan kafe me makarona për supë
Për salcën kremoze:
3 lugë gjelle kos
2 lugë gjelle miell
Për në sipërfaqe:
2 lugë gjelle gjalpë
1 lugë kafe mente e tharë
½ lugë kafe me spec të kuq pluhur
1.Lani mirë gjoksin e pulës dhe e vendosni në një tenxhere së bashku me qepën, karotën dhe hudhrën. Shtoni ujin, kripë dhe i lini të gatuhen derisa perimet të zbuten tërësisht.
2.Sapo të ketë marrë një valë shtoni gjethen e dafinës.
3.Pas disa minutash e nxirrni jashtë gjoksine pulës dhe perimet. I prisni të gjitha në copa të vogla dhe i shtoni në lëngun ku po zienin.
4.Bashkoni miellin dhe kosin për salcën. Shtoni një lugë gjelle nga lëngu i supës. Nëse është e nevojshme shtoni më shumë. Tani ia shtoni supës.
5.Ndërkohë në një tigan skuqni gjalpin, shtoni mentet e thara dhe specin e kuq pluhur.
6.Këtë masë servireni sipër kur të shërbeni supën nëpër pjata. Ju bëftë mirë!
•Përveç gjalpit përbërësit e tjerë i bashkojmë në një tas dhe pastaj i hedhim në një tepsi ku lyejmë pastaj petët një e nga një. •Shtroni petë, hidhni gjalpin dhe mos i shtypni me presion petët. •Pjekja të bëhet...
•Pastroni gjethet e rrushit dhe vendosi në ujë të vluar derisa të ndryshojnë ngjyrë. •Shpërlajini me ujë të ftohtë dhe lërini të kullojnë, qe t’i keni gati për të mbështjellë japrakët. •Në fillim kaurdisni me vaj ulliri qepët dhe...
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
Lini një koment