1.Si fillim zieni makaronat me metodën e zakonshme në tenxhere me ujë e kripë.
2.Prisni shpargujt nga koka dhe bishti.
3.Në një tigan me vaj ulliri shtoni hudhrat. Shtoni lëngun e pulës, lëngun e limonit, lëkurën e limonit, kremin e djathit dhe i përzieni mirë derisa të krijoni një masë homogjene.
4.Shtoni asparagun dhe i përzieni mirë. Shtoni kripë dhe piper sipas nevojës.
5.Shtoni sipër pastave salcën që përgatitët. I përzieni mirë dhe shërbejeni të ngrohtë.
6.Sipër i shtoni secilës pjatë djathë parmixhano dhe borzilok të freskët.
Ngrohni 2 lugë gjelle vaj në një tigan mbi nxehtësinë mesatare dhe skuqni qepën butësisht për 10-12 minuta. Shtoni hudhrat dhe specin djegës dhe gatuajeni për 1 min. Hidhni domatet dhe sheqerin dhe i kriposni sipas shijes. Ziejini...
Ngrohni furrën në 200C. Në një sipërfaqe të lyer pak me miell, hapeni brumin në pak më të vogël se një drejtkëndësh A4. Rrëshqiteni në një tepsi, lyejeni me vezën e rrahur dhe gatuajeni për 20 minuta ose derisa...
Ngroheni furrën në 200C. Në një tavë pjekje rregulloni copat e pulës, copat e qepës, hudhrën, fetat e limonit, shpargujt dhe bizelet në një shtresë të vetme, më pas spërkatni mbi to rigon, spërkatini me vaj ulliri dhe shtoni...
Lini një koment