Pite shtëpie me kos, ideale për t’u konsumuar në çdo moment të ditës!
500 gram miell
1 gotë kos
1/2 lugë kafe sodë buke
Kripë
Vaj luledielli për skuqje
1.Në tavolinën e punës shtoni miellin, krijoni një hapsirë në mes dhe shtoni kosin, kripën e sodën.
2.Punojeni mirë masën me duar derisa të bëhet e njëtrajtshme.
3.Pasi masa të jetë bërë kompakte e mbështillni me një pecetë kuzhine dhe e lini mënjanë për të paktën 1 orë në një ambient të ngrohtë.
4.Pas kësaj filloi e ndani brumin në toptha të vegjël.
5.I hapni me ndihmën e një petëze secilën dhe filloni t’i skuqni në një tigan me vaj.
6.Vaji duhet të jetë i nxehur mirë dhe sigurohuni që pitet të skuqen mirë nga të dyja anët.
Shënim: Nëse doni t’i mbushni pitet me djathë, gjizë ose proshutë, bëjeni përpara se t’i skuqni. I mbyllni mirë pitet në mënyrë që të mos dalë mbushja para skuqjes. Ju bëftë mirë!
Ngrohni 2 lugë gjelle vaj në një tigan mbi nxehtësinë mesatare dhe skuqni qepën butësisht për 10-12 minuta. Shtoni hudhrat dhe specin djegës dhe gatuajeni për 1 min. Hidhni domatet dhe sheqerin dhe i kriposni sipas shijes. Ziejini...
Ngrohni furrën në 200C. Në një sipërfaqe të lyer pak me miell, hapeni brumin në pak më të vogël se një drejtkëndësh A4. Rrëshqiteni në një tepsi, lyejeni me vezën e rrahur dhe gatuajeni për 20 minuta ose derisa...
Ngroheni furrën në 200C. Në një tavë pjekje rregulloni copat e pulës, copat e qepës, hudhrën, fetat e limonit, shpargujt dhe bizelet në një shtresë të vetme, më pas spërkatni mbi to rigon, spërkatini me vaj ulliri dhe shtoni...
Lini një koment