Sugjerojmë:

6 arsye pse të flini në shpinë ndihmon shëndetin tuaj

Shumë njerëz flenë në anë, në pozicionin e fetusit, ose shpërndahen nëpër shtrat. Disa madje e bëjnë gjumin më të rehatshëm në bark.

Mund t’ju duket si një mënyrë e pakëndshme, por gjumi në shpinë mund të jetë më efektivi për një mori sëmundjesh nga çrregullimet e gjumit tek probleme të tjera shëndetësore.

1.Mund të zvogëlojë dhimbjen e shpinës dhe qafës
Gjumi i pasmë ndihmon në zvogëlimin e presionit në shpinë. Ky pozicion imiton qëndrimin drejt.

Fjetja në bark me kokën në njërën anë është e ngjashme me atë që koka juaj të kthehet në një drejtim për orë të tëra ndërsa jeni ulur ose qëndruar në këmbë, duke shkaktuar dhimbje. Gjithashtu ngjesh shtyllën kurrizore sepse qafa juaj është e përkulur mbrapa.

2.Mund të përmirësojë frymëmarrjen
Nëse jeni shtrirë në bark ose në anë mund të jeni të mbushur me hapësirën tuaj të frymëmarrjes.

Diafragma është muskuli përgjegjës për frymëmarrjen dhe kompresimi i tij e bën frymëmarrjen tuaj më të cekët.

3.Ndihmon lëkurën e fytyrës
Larja e fytyrës, mbajtja e duarve larg fytyrës dhe zvogëlimi i konsumit të sheqerit janë zgjidhje të diskutuara shpesh për lëkurë të pastër. Po në lidhje me atë që ndodh gjatë gjumit?

Mbulesat e jastëkëve thithin sebumin nga lëkura dhe flokët, si dhe mbetjet e produktit. Këto transferohen lehtësisht në fytyrë gjatë gjumit.

4.Mund të parandalojë rrudhat
Të flini me fytyrë në jastëk mund të kapë, tërheqë dhe irritojë lëkurën tuaj, duke rezultuar në rrudha. Kur fytyra juaj është drejtpërdrejt në jastëk, fërkimi që rezulton mund të shkaktojë rrudha dhe vija.

E njëjta gjë vlen edhe për qafën, e cila mund të shtrembërohet dhe ndryshohet gjatë gjumit në bark.

Gjumi në shpinë gjithashtu ju ndihmon të mbani produktet e kujdesit të lëkurës në fytyrën tuaj dhe jashtë jastëkut.

5.Mund të lehtësojë ndërtimin e sinuseve
Fjetja me kokën e ngritur ndihmon në lehtësimin e kongjestionit dhe parandalimin e bllokimit të pasazheve tuaja të hundës. Kur koka është poshtë, mukoza grumbullohet në sinuset.

Nëse ngrini kokën, graviteti do të bëjë pjesën e vet për të ndihmuar në kullimin e mukusit dhe mbajtjen e rrugëve të frymëmarrjes tuaj të pastra.

6.Mund të parandalojë dhimbjet e kokës nga tensioni

Ngjashëm me efektin e tij në qafën dhe shtyllën kurrizore, gjumi në shpinë heq presionin nga koka juaj.

Lini një koment