Fillimisht, në një enë të madhe, rrahim gjalpin dhe sheqerin derisa të bëhet një masë e butë dhe kremoze. Shtojmë vezët një nga një dhe e përziejmë mirë çdo herë. Shtojmë çokollatën e shkrirë dhe vaniljen.
Në një enë tjetër, përziejmë miellin, pluhurin e kakaos, pluhurin pjekës dhe kripën. Shtojmë këtë përzierje të thatë te masa e gjalpit dhe vezëve, duke përzier ngadalë derisa të formohet një brumë i njëtrajtshëm.
E hedhim brumin në një tavë të lyer me gjalpë dhe të spërkatur me miell. E fusim në furrë të parangrohur në 180°C dhe e lëmë të piqet për rreth 30-35 minuta, derisa të bëhet e fortë por ende pak e butë në qendër.
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Në një tas, përziejmë majanë me ujin e vakët dhe sheqerin. E lëmë të qëndrojë për 10 minuta derisa të krijohen flluska. Shtojmë miellin, kripën dhe vajin. E punojmë brumin derisa të bëhet elastik. E mbulojmë dhe e lëmë...
Komento