Fillimisht, në një enë të madhe, rrahim gjalpin dhe sheqerin derisa të bëhet një masë e butë dhe kremoze. Shtojmë vezët një nga një dhe e përziejmë mirë çdo herë. Shtojmë çokollatën e shkrirë dhe vaniljen.
Në një enë tjetër, përziejmë miellin, pluhurin e kakaos, pluhurin pjekës dhe kripën. Shtojmë këtë përzierje të thatë te masa e gjalpit dhe vezëve, duke përzier ngadalë derisa të formohet një brumë i njëtrajtshëm.
E hedhim brumin në një tavë të lyer me gjalpë dhe të spërkatur me miell. E fusim në furrë të parangrohur në 180°C dhe e lëmë të piqet për rreth 30-35 minuta, derisa të bëhet e fortë por ende pak e butë në qendër.
Ngrohni furrën në 175°C dhe lyeni një tavë pjekjeje (rreth 28×43 cm) me pak vaj. Përzieni mbushjen. Në një tas të madh bashkoni mishin e grirë, vezën, bukën, qepën, domaten, hudhrën, salcën e specit, mustardën, kripën dhe piperin. Përziejini...
Ky topth djathi në formë kungulli është një antipastë argëtuese që mund ta përgatisni për Halloween. Mund të përdorni çdo lloj djathi që preferoni. Përgatit përbërësit. Vendosi të gjithë në tavolinë që t’i kesh gati. Përziej djathërat. Në një...
Këto mini torta me sy qershie janë ëmbëlsira perfekte për t’i dhënë një prekje të frikshme festës suaj të Halloween-it. Të përgatitura me brumë për byrek të gatshëm dhe me mbushje qershie, janë shumë të lehta për t’u bërë,...
Komento