Fileto pule me perime të pjekura
Patatet, karrotat dhe specat i presim në copa të mëdha. I vendosim perimet në një tavë për pjekje dhe i spërkasim me vaj ulliri, kripë, piper, dhe rozmarinë të freskët. I përziejmë mirë dhe i pjekim në furrë të...
Sugjerojmë:
Teksa shijon pritjen e ëmbël të bebushit të saj të dytë, moderatorja Jonida Vokshi gjeti kohën të veçonte për ne mes shumë pjatash të shijshme- pjatën e saj të preferuar!
Karkaleca me salcë konjaku do të jetë pjata e parë që ju ‘servirim’ në rubrikën tonë të re #PjataVIP
E dimë që i futëm nepsin edhe asaj vetë, sidomos tashmë që është shtatzënë! Mirëpo receta që po ju japim është për të lëpirë gishtat dhe pasi ta përgatisni vetë në shtëpi, duhet të falënderoni edhe Jonidën!
Le t’ia nisim! HAPI 1:
Qërojmë karkalecat duke u lënë kokën dhe fundin e bishtit.
HAPI 2:
I spërkasim me kripë e piper dhe i kalojmë në miell.
HAPI 3:
I skuqim nga të dyja anët me pak gjalpë në zjarr të mesëm dhe i shuajmë me konjak.
HAPI 4:
Reduktojmë konjakun. Shtojmë pak lëng limoni dhe i spërkasim me kopër.
HAPI 5:
I shërbejmë të shoqëruara me rizotto me perime.
Ju bëftë mirë! Na dërgoni foto nëse e gatuani vetë në shtëpi.
Patatet, karrotat dhe specat i presim në copa të mëdha. I vendosim perimet në një tavë për pjekje dhe i spërkasim me vaj ulliri, kripë, piper, dhe rozmarinë të freskët. I përziejmë mirë dhe i pjekim në furrë të...
Ziejmë spagetit në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, skuqim pancettën dhe hudhrën në një tigan me pak vaj ulliri derisa të jenë krokante. Hudhrën e heqim. Në një tas të veçantë, rrahim vezët dhe i...
Së pari, skuqim biftekët në vaj ulliri dhe gjalpë në zjarr të lartë për 3-4 minuta nga secila anë, derisa të marrin ngjyrë të artë. I vendosim mënjanë për të pushuar. Në të njëjtin tigan, shtojmë konjakun dhe e...
© 2024 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Komento