Wurstel me brokoli. Receta e një pjate të shijshme që përgatitet në kohë rekord
Kombinimi i wurstel me brokolin është vërtet i shkëlqyer pasi ëmbëlsia dhe butësia e perimeve të kësaj recetë kombinohet në mënyrë perfekte me shijen e vendosur të wurstel. Është një recetë e thjeshtë për t’u përgatitur, përbërësit janë pak dhe është pjatë shumë ekonomike.
Përbërësit:
2 wurstel të mëdha
1 brokoli i zier
2 qepë të njoma
2 lugë vaj ulliri e.v
Kripë rozë
Piper miks
Përgatitja:
Zieni për 10 minuta brokolin në ujë me kripë pasi ta keni larë mirë. Më pas hiqeni nga tenxherja dhe kullojeni. Ndajeni në copa dhe kërcellin pritjani në shirita. Prisni edhe gjethet përgjysmë nëse janë të mëdha. Nëse janë të vogla, lërini ashtu siç janë.
Prisni wurstel në shirita.
Në një tigan që nuk ngjit, shtoni pak vaj ulliri dhe kaurdisni aty qepët e njoma të prera hollë.
Pasi të jenë skuqur mirë, shtoni wurstel.
Skuqini për disa minuta dhe shtoni kërcejt e gjethet e brokolit.
Lërini të marrin shije për disa minuta dhe më pas shtoni degëzat e brokolit.
Shtoni kripë rozë e piper miks të sapobluar, përziejini dhe lërini për disa minuta.
Hiqini nga zjarri dhe shërbejini nëpër pjata duke i spërkatur me pak piper sipër. Ju bëftë mirë.
Ngrohni 2 lugë gjelle vaj në një tigan mbi nxehtësinë mesatare dhe skuqni qepën butësisht për 10-12 minuta. Shtoni hudhrat dhe specin djegës dhe gatuajeni për 1 min. Hidhni domatet dhe sheqerin dhe i kriposni sipas shijes. Ziejini...
Ngrohni furrën në 200C. Në një sipërfaqe të lyer pak me miell, hapeni brumin në pak më të vogël se një drejtkëndësh A4. Rrëshqiteni në një tepsi, lyejeni me vezën e rrahur dhe gatuajeni për 20 minuta ose derisa...
Ngroheni furrën në 200C. Në një tavë pjekje rregulloni copat e pulës, copat e qepës, hudhrën, fetat e limonit, shpargujt dhe bizelet në një shtresë të vetme, më pas spërkatni mbi to rigon, spërkatini me vaj ulliri dhe shtoni...
Lini një koment