1.Merrni 50 gr bacon të prerë në kuba dhe skuqeni në një tigan jongjitës me pak vaj. Shtoni një qepë të freskët të grirë imët dhe 150 gr bizele, gatuajini për 3-4 minuta dhe rregullojini me kripë e piper.
2.Merrni vezët dhe ndani të bardhat nga të verdhat dhe këto të fundit vendosini në mbajtëse vezësh.
3.Në 4 minitava pjekjeje të lyera me gjalpë vendosni bizelet, bacon dhe rregullojini mirë. Sipër tyre shtoni të bardhat e vezës dhe vendosini për 10 minuta të piqen në 180 gradë.
4.Shtoni kripë, piper dhe në qendër të tyre vendosni të verdhat që keni lënë mënjanë.
5.Piqini edhe për 2 minuta të tjera, spërkatini përsëri me pak piper dhe servirini.
Ngrohni 2 lugë gjelle vaj në një tigan mbi nxehtësinë mesatare dhe skuqni qepën butësisht për 10-12 minuta. Shtoni hudhrat dhe specin djegës dhe gatuajeni për 1 min. Hidhni domatet dhe sheqerin dhe i kriposni sipas shijes. Ziejini...
Ngrohni furrën në 200C. Në një sipërfaqe të lyer pak me miell, hapeni brumin në pak më të vogël se një drejtkëndësh A4. Rrëshqiteni në një tepsi, lyejeni me vezën e rrahur dhe gatuajeni për 20 minuta ose derisa...
Ngroheni furrën në 200C. Në një tavë pjekje rregulloni copat e pulës, copat e qepës, hudhrën, fetat e limonit, shpargujt dhe bizelet në një shtresë të vetme, më pas spërkatni mbi to rigon, spërkatini me vaj ulliri dhe shtoni...
Lini një koment