Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
1.Nxehni furrën në 180 gradë C .
2.Ndani salcën e specit të kuq midis katër enëve të vogla për pjekjes.
3.Merrni 4 vezë dhe thyeni 1 në secilën enë. Piqini për 7-10 minuta derisa të tendosen të bardhat dhe të verdhat të jenë ende të lëngshme.
4.Vendosni 4 feta të trasha buke në një tepsi, hidhni vaj ulliri, fërkojeni me 1 thelpi hudhër dhe gatuajeni në furrë derisa të theket lehtë.
5.Spërkatni vezët me majdanoz të copëtuar dhe piper të zi, dhe shërbejini me bukën e thekur.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Komento