I ashtuquajturi ‘vrasësi i heshtur’, shpesh nuk ka shenja paralajmëruese, ndaj ju duhet të tregoni vetë kujdes me ushqimin që hani, kur vjen puna tek presioni i lartë i gjakut.
Ja 15 ushqimet më të mira që rekomandohen në të tilla raste:
1. Bajamet dhe arrat Bajamet dhe arrat përmbajnë yndyra të pangopura, që ndihmojnë në uljen e nivelit të kolesterolit.
2. Banane Bananet janë të pasura me kalium, i cili mund të ndihmojë në uljen e presionit të gjakut.
3. Hudhra Për shkak të përmbajtjes së lartë të allicinës, ky produkt mund të luftojë gjithashtu simptomat e hipertensionit.
4. Patatet Patatet kanë magnez dhe kalim, që ndihmojnë në shëndetin e mirë kardiovaskular.
5. Fara luledielli Edhe pse të vogla, ata ndihmojnë në përmirësimin e shëndetit.
6. Fasule Fasulet kanë magnez, kalium dhe fibra, që janë të dobishme për shëndetin e zemrës.
7. Speci djegës Relakson enët e gjakut dhe ul hipertensionin
8. Shafrani i Indisë Ai lehtëson inflamacionin, forcon zemrën dhe përmirëson qarkullimin e gjakut.
9. Spinaqi Ky produkt është i pasur me antioksidantë, të cilat mund të ndihmojnë në uljen e presionit të lartë të gjakut.
10. Panxhari Lëngu i freskët i panxharit mund të ndihmojë në detoksifikimin e gjakut, trajtimin e mbipeshes dhe uljen e presionit të gjakut.
11. Vaj ulliri Përmban antioksidantë, të cilët ndihmojnë në ruajtjen e shëndetit të mirë të zemrës dhe uljen e presionit të gjakut.
12. Çokollata e zezë Çokollata e zezë është e dobishme për shëndetin tuaj, pasi ndihmon në uljen e presionit të gjakut.
13. Fara liri Për shkak të përmbajtjes së lartë të acideve yndyrore omega-3 që gjenden tek farat e lirit, këto fara ndihmojnë në uljen e presionit të gjakut.
14. Domate Ky produkt popullor është i pasur me likopen, i cili zvogëlon në masë të madhe presionin e lartë të gjakut.
15. Vaj susami Studimet tregojnë se vaji i farës së susamit zvogëlon presionin e gjakut dhe ndihmon në mbrojtjen e hipertrofisë së zemrës.
Për emisionin “Maska” në Youtube, në kanalin “Homeland Albania”, një ish-punonjës i një Fast Food-i në Tiranë dëshmon për atë që ndodh në “prapaskenën” e Fast Food-eve në vend! Një lemeri e vërtetë! “Puna në Fast Food ka shumë...
Nëse qëroni hudhrën çdo herë kokërr më kokërr, ka një truk të thjeshtë që do t’ju kursejë kohë: Vendosni thelpinjtë e hudhrës brenda një kavanozi të vogël ose një tasi. Mbylleni kapakun (ose mbuloni tasin me një pjatë) dhe...
Për t’u siguruar që vezët tuaja nuk çahen gjatë zierjes, provoni këtë truk të thjeshtë: Shtoni kripë ose uthull: Hidhni 1 lugë gjelle kripë ose uthull të bardhë në ujin e zierjes. Kjo ndihmon në forcimin e lëvozhgës dhe...
Lini një koment