4 feta bukë (ose më shumë, varet nga numri i personave)
4 vezë
100 gram proshutë e tymosur
Pak majdanoz
Vaj ulliri
Kripë, piper
1.Merrni një tavë dhe shtroni një letër kuzhine. Sipër vendosni fetat e bukës. Tek secila prej tyre, hapni në mes një vrimë, duke i hequr tulin (por jo që vrima të dalë krejtësisht e zbuluar).
2.Shtoni tek hapsira vezën, proshutën e tymosur të prerë në kubik të vegjël dhe sipër i vendosni koren e bukës së hequr.
3.E spërkasni të gjithë fetën e bukës me kripë, piper, majdanoz dhe në fund të gjithë tavën me vaj ulliri.
4.Futeni në furrë për 10 minuta në temperaturë 180 gradë.
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Në një tas, përziejmë majanë me ujin e vakët dhe sheqerin. E lëmë të qëndrojë për 10 minuta derisa të krijohen flluska. Shtojmë miellin, kripën dhe vajin. E punojmë brumin derisa të bëhet elastik. E mbulojmë dhe e lëmë...
Lini një koment