4 feta bukë (ose më shumë, varet nga numri i personave)
4 vezë
100 gram proshutë e tymosur
Pak majdanoz
Vaj ulliri
Kripë, piper
1.Merrni një tavë dhe shtroni një letër kuzhine. Sipër vendosni fetat e bukës. Tek secila prej tyre, hapni në mes një vrimë, duke i hequr tulin (por jo që vrima të dalë krejtësisht e zbuluar).
2.Shtoni tek hapsira vezën, proshutën e tymosur të prerë në kubik të vegjël dhe sipër i vendosni koren e bukës së hequr.
3.E spërkasni të gjithë fetën e bukës me kripë, piper, majdanoz dhe në fund të gjithë tavën me vaj ulliri.
4.Futeni në furrë për 10 minuta në temperaturë 180 gradë.
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
Lini një koment