1/2 kg shirita proshutë, të gatuara dhe të thërrmuara
1.Në një tenxhere të madhe, bashkoni lulelakër, lëng pule, ujë dhe hudhër dhe vërini të zihen derisa lulelakra të zbutet, 12-15 minuta.
2.Ndërkohë, në një tigan të madh, gatuani suxhuk dhe kërpudha në nxehtësi mesatare derisa sallami të mos jetë më rozë, duke e copëtuar suxhukun në thërrime, 6-8 minuta.
3.Hiqeni me një lugë dhe kullojeni në peshqir letre.
4.Shtoni suxhukun dhe kërpudhat në përzierjen e lulelakrës dhe vendoseni të ziejë sërish.
5.Ziejeni për rreth 5 minuta dhe shtoni kremin pana dhe piperin.
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Komento