1 mango e madhe, e qëruar dhe e prerë në feta të holla
6 nektarina ose pjeshkë, ose një përzierje, të prera në feta
4 fruta pasioni (kërkoni ato me lëkurë të rrudhur, kjo do të thotë se janë pjekur), të përgjysmuara, farat dhe tuli i hequr
1 grusht gjethe mente
Ngrohni furrën në 200C. Hapni 1 fletë sfoliatë, por lëreni në letër kuzhine. E vendosim në një tepsi, e pudrosim me 2 lugë sheqer pluhur, më pas e mbulojmë me një letër kuzhine dhe një tepsi tjetër për pjekje që ta shtypim. Vendosini tepsisë diçka sipër për ta rënduar. Piqeni për 30 minuta, më pas kontrolloni nëse peta është e artë e gjitha. Nëse jo, kthejeni për 5 minuta të tjera ose më shumë në furrë. Përsëriteni me fletën tjetër të sfoliatës(ose gatuajini të dyja bashkë nëse keni mjaftueshëm tepsi). Pasi të kenë dalë nga furra, prisni skajet me një thikë të madhe dhe të mprehtë. Lëreni të ftohet.
Rrihni butësisht maskarponen, panën, vaniljen dhe sheqerin pluhur të mbetur, më pas transferojeni gjysmën në një qese pastiçerie të pajisur me një grykë të rrumbullakët 1,5 cm (ose thjesht nxirreni nga këndi i qeses). Filloni të krijoni forma me përzierjen e maskarpones nga skajet e sfoliatës. Hidhni sipër gjysmën e frutave dhe spërkatni me pak sheqer pluhur.
Vendosni sipër copën e dytë të sfoliatës, më shumë krem mascarpone (duke rimbush qesen kur keni nevojë), frutat e mbetura, sheqerin pluhur dhe në fund disa gjethe menteje. Përdorni një thikë të dhëmbëzuar për të prerë shtresat pa e shtypur të gjithë tortën.
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
1. Përgatitja e Mbushjes: Në një enë të madhe, përzieni spinaqin e grirë, djathin, vezët e rrahura dhe qepën e grirë. Shtoni kripë dhe piper sipas shijes. Përzieni mirë derisa të bashkohen të gjithë përbërësit. 2. Përgatitja e Petëve:...
Komento