Tortë verore me fruta dhe maskarpone

Veshtiresia
Mesatare
Gati për:
30 minuta
Koha gatimit
60 minuta
Sugjerohet për:
Kalori:
2 x 320 g petë sfoliatë me gjalpë
100 gr sheqer pluhur
750 gr maskarpone
600 ml pana
2 lugë ekstrakt vanilje
200 gr mjedra, disa të përgjysmuara
200 gr manaferra, disa të përgjysmuara
1 mango e madhe, e qëruar dhe e prerë në feta të holla
6 nektarina ose pjeshkë, ose një përzierje, të prera në feta
4 fruta pasioni (kërkoni ato me lëkurë të rrudhur, kjo do të thotë se janë pjekur), të përgjysmuara, farat dhe tuli i hequr
1 grusht gjethe mente

Ngrohni furrën në 200C. Hapni 1 fletë sfoliatë, por lëreni në letër kuzhine. E vendosim në një tepsi, e pudrosim me 2 lugë sheqer pluhur, më pas e mbulojmë me një letër kuzhine dhe një tepsi tjetër për pjekje që ta shtypim. Vendosini tepsisë diçka sipër për ta rënduar. Piqeni për 30 minuta, më pas kontrolloni nëse peta është e artë e gjitha. Nëse jo, kthejeni për 5 minuta të tjera ose më shumë në furrë. Përsëriteni me fletën tjetër të sfoliatës(ose gatuajini të dyja bashkë nëse keni mjaftueshëm tepsi). Pasi të kenë dalë nga furra, prisni skajet me një thikë të madhe dhe të mprehtë. Lëreni të ftohet.

Rrihni butësisht maskarponen, panën, vaniljen dhe sheqerin pluhur të mbetur, më pas transferojeni gjysmën në një qese pastiçerie të pajisur me një grykë të rrumbullakët 1,5 cm (ose thjesht nxirreni nga këndi i qeses). Filloni të krijoni forma me përzierjen e maskarpones nga skajet e sfoliatës. Hidhni sipër gjysmën e frutave dhe spërkatni me pak sheqer pluhur.

Vendosni sipër copën e dytë të sfoliatës, më shumë krem ​​mascarpone (duke rimbush qesen kur keni nevojë), frutat e mbetura, sheqerin pluhur dhe në fund disa gjethe menteje. Përdorni një thikë të dhëmbëzuar për të prerë shtresat pa e shtypur të gjithë tortën.

Komento