Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Ngrohni furrën në 200C. Hapni 1 fletë sfoliatë, por lëreni në letër kuzhine. E vendosim në një tepsi, e pudrosim me 2 lugë sheqer pluhur, më pas e mbulojmë me një letër kuzhine dhe një tepsi tjetër për pjekje që ta shtypim. Vendosini tepsisë diçka sipër për ta rënduar. Piqeni për 30 minuta, më pas kontrolloni nëse peta është e artë e gjitha. Nëse jo, kthejeni për 5 minuta të tjera ose më shumë në furrë. Përsëriteni me fletën tjetër të sfoliatës(ose gatuajini të dyja bashkë nëse keni mjaftueshëm tepsi). Pasi të kenë dalë nga furra, prisni skajet me një thikë të madhe dhe të mprehtë. Lëreni të ftohet.
Rrihni butësisht maskarponen, panën, vaniljen dhe sheqerin pluhur të mbetur, më pas transferojeni gjysmën në një qese pastiçerie të pajisur me një grykë të rrumbullakët 1,5 cm (ose thjesht nxirreni nga këndi i qeses). Filloni të krijoni forma me përzierjen e maskarpones nga skajet e sfoliatës. Hidhni sipër gjysmën e frutave dhe spërkatni me pak sheqer pluhur.
Vendosni sipër copën e dytë të sfoliatës, më shumë krem mascarpone (duke rimbush qesen kur keni nevojë), frutat e mbetura, sheqerin pluhur dhe në fund disa gjethe menteje. Përdorni një thikë të dhëmbëzuar për të prerë shtresat pa e shtypur të gjithë tortën.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Komento