E nisim me një rregull bazë: torta me ananas është një tortë ‘përmbys’. Si përgatitet? Ndiqni hap pas hapi këshillat tona, pasi në versionin vegan është shumë e thjeshtë për t’u përgatitur. Është gjithashtu shumë e lehtë sepse përgatitet pa qumësht shtazor, gjalpë ose vezë.
Përbërësit për tortën:
500 gr komposto ananasi në feta
100 ml nga lëngu i kompostos së ananasit
300 gr miell integral i tipit 00
80 gr sheqer kane
2 lugë kafeje sodë buke
1 lugë gjelle uthull molle
50 ml vaj ulliri e.v
240 ml qumësht bimor (soje, orizi, bajamesh, etj)
Kanellë
Sheqer pluhur
Përbërësit për kremin:
50 gr sheqer
40 gr niseshte
60 ml qumësht bimor
100 ml nga lëngu i kompostos së ananasit
Përgatitja:
Për kremin: Bashkoni lëngun e kompostos së ananasit me qumështin bimor dhe gjysmën e këtij lëngu hidheni në një tenxhere bashkë me sheqerin dhe niseshtenë. Përziejini më pas vendoseni tenxheren në zjarr të ëmbël derisa kremi të trashet dhe në fund shtoni gjysmën tjetër të lëngut dhe prisni derisa të trashet përsëri. Kremi është gati!
Për sa i përket tortës, merrni një formë pjekjeje për torta, spërkateni me sheqer e kanellë dhe vendosni një shtresë fetash ananasi. Në një tas të madh shtoni përbërësit e thatë dhe përziejini, shtoni sodën dhe uthullën e më pas përbërësit e lëngshëm: si fillim vajin, më pas lëngun e ananasit komposto e në fund qumështin. Hidheni përbërjen tek forma e tortës, mbi fetat e ananasit dhe piqeni në furrë të ngrohur në 180 gradë Celsius për gati gjysmë ore.
Pasi të jetë e vakët, kthejeni përmbys në pjatancën e servirjes. Shërbejeni duke e shoqëruar me kremin e ftohtë.
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Lini një koment