Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
E butë, e shijshme dhe plot me vitamina, torta me lëng portokalli është një ëmbëlsirë perfekte për të nisur ditën në mënyrën e duhur dhe të shëndetshme. Aromatike dhe shumë e thjeshtë përgatitur, në këtë recetë është mirë të përdorni portokalle biologjike. Kështu do të përgatisni një vakt të shëndetshëm edhe për t’ua dhënë fëmijëve me vete në shkollë.
Sitni miellin dhe majanë, shtoni miellin e kokosit, kripën dhe përziejini mirë.
Në një enë qelqi bashkoni shurupin e panjës, vajin, lëngun e portokallit dhe hidheni më pas ngadalë në tasin e miellit duke përzier derisa të merrni një përzierje homogjene.
Hidheni brumin në një tepsi në të cilën keni shtruar letë furre, spërkateni sipërfaqen e tortës me sheqerin integral dhe piqeni në furrë të ngrohur në 170 gradë për 45-50 minuta.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment