Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
E butë, e shijshme, shumë aromatike falë prezencës së lëkurës së limonit, torta me mollë e bërë në shtëpi me kos dhe pa gjalpë është ëmbëlsira ideale për këdo që dëshiron të hajë në mënyrë të shëndetshme pa hequr dorë nga shija.
Grini lëkurën e një limoni.
Pritni mollët në kubikë e më pas kalojini në miell.
Rrihni vezët me sheqerin dhe lëkurën e grirë të limonit.
Pak nga pak shtoni gjithë përbërësit e tjerë.
Dekoroni tortën duke përdorur disa thela molle të prera hollë.
Shtoni pak sheqer pluhur
Piqeni në 180 gradë Celsius për gati 30 minuta.
Kontrolloni pjekjen me një kungjë dhëmbësh.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment