Fileto pule me perime të pjekura
Patatet, karrotat dhe specat i presim në copa të mëdha. I vendosim perimet në një tavë për pjekje dhe i spërkasim me vaj ulliri, kripë, piper, dhe rozmarinë të freskët. I përziejmë mirë dhe i pjekim në furrë të...
Sugjerojmë:
Përgatitja e saj nuk ndryshon shumë nga ajo e kekut të zakonshëm me çokollatë, por që kjo e fundit të qëndrojë e shkrirë në brendësi, ka një sekret të vogël. Lexojeni më poshtë
Si fillim, merrni 6 forma pjekjeje për muffin, lyejini me gjalpë dhe spërkatini me miell. Në banjëmari shkrini çokollatën e zezë bashkë me gjalpin dhe 2-3 lugë ujë. Në një enë tjetër rrihni vezët, sheqerin dhe në fund shtoni miellin, gjithmonë duke i përzier derisa të merrni një masë kremoze.
Bashkojeni kremin me masën e çokollatës së shkrirë dhe hidheni nëpër forma. Piqini në furrë të nxehur në 220 gradë për 10 minuta. Mos e tejkaloni këtë kohë, pasi çokollata në brendësi mund të thahet.
Servirini të ngrohta duke i shoqërur me akullore
Patatet, karrotat dhe specat i presim në copa të mëdha. I vendosim perimet në një tavë për pjekje dhe i spërkasim me vaj ulliri, kripë, piper, dhe rozmarinë të freskët. I përziejmë mirë dhe i pjekim në furrë të...
Ziejmë spagetit në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, skuqim pancettën dhe hudhrën në një tigan me pak vaj ulliri derisa të jenë krokante. Hudhrën e heqim. Në një tas të veçantë, rrahim vezët dhe i...
Së pari, skuqim biftekët në vaj ulliri dhe gjalpë në zjarr të lartë për 3-4 minuta nga secila anë, derisa të marrin ngjyrë të artë. I vendosim mënjanë për të pushuar. Në të njëjtin tigan, shtojmë konjakun dhe e...
© 2024 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment