Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
Në një enë hidhni gjalpin dhe vendoseni në nxehtësi që të shkrijë.
Ndërkohë hidhni në blendër biskotat dhe drithërat deri sa të bëhen thërrime.
Përzierjen hidheni në një enë duke e shtypur fort dhe futeni në ngrirje për 30 minuta.
Në një tigan hidhni së bashku miell misri dhe 1/2 filxhan sheqer.
Shtoni qumështin dhe të verdhën e vezëve.
Gatuajini mbi nxehtësi të mesme dhe përzijini vazhdimisht deri sa masa e përgatitur të bëhet njësh dhe të trashet.
Hiqeni nga nxehtësia dhe brenda hidhni copat e çokollatës, vaniljen dhe kripën.
Sipër përpërjes së përgatitur vendosni fetat e bananes.
Kremin rriheni me një lugë sheqer në një shpejtësi mesatare me një mikser elektrik dhe vendoseni sipër ëmbëlsirës.
Sipër mund të shtoni edhe drithërat e çokollatës.
Pasi ta mbuloni me kapak enën me mbushjen futeni në frigoriger të ftohet për 8 orë.
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment