Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
Në një enë hidhni gjalpin dhe vendoseni në nxehtësi që të shkrijë.
Ndërkohë hidhni në blendër biskotat dhe drithërat deri sa të bëhen thërrime.
Përzierjen hidheni në një enë duke e shtypur fort dhe futeni në ngrirje për 30 minuta.
Në një tigan hidhni së bashku miell misri dhe 1/2 filxhan sheqer.
Shtoni qumështin dhe të verdhën e vezëve.
Gatuajini mbi nxehtësi të mesme dhe përzijini vazhdimisht deri sa masa e përgatitur të bëhet njësh dhe të trashet.
Hiqeni nga nxehtësia dhe brenda hidhni copat e çokollatës, vaniljen dhe kripën.
Sipër përpërjes së përgatitur vendosni fetat e bananes.
Kremin rriheni me një lugë sheqer në një shpejtësi mesatare me një mikser elektrik dhe vendoseni sipër ëmbëlsirës.
Sipër mund të shtoni edhe drithërat e çokollatës.
Pasi ta mbuloni me kapak enën me mbushjen futeni në frigoriger të ftohet për 8 orë.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment