Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Ngrohni paraprakisht sobën në 165 gradë. Në një enë të vogël në zjarr të ulët, shkrini gjalpin. Kur të jetë shkrirë, fikni sobën dhe shtoni copëzat e ҫokollatës dhe trazojeni në nxehtësinë e vet derisa të shkrijë ҫokollata dhe të jetë formuar një masë. Lëreni të ftohet.
Lyeni bollshëm me gjalpë një tavë ëmbëlsirash me hapje dhe spërkatni fundin dhe pjesën anësore me kakaon pluhur.
Në një enë të madhe bashkoni vezët, sheqerin, kripën, vaniljen dhe gjysmë gote arrë kokosi. Rrihini me rrahëse elektrike me fuqi të ulët për 1 minutë dhe me fuqi të lartë për 10 minuta. Pasi të keni mbaruar, bashkojeni me kujdes me ҫokollatën e shkrirë derisa të bëhen një masë e vetme.
Masën hidheni në tavë dhe goditeni tavën disa herë mbi banak për të hequr ndonjë flluskë ajri. Futeni në furrë për 45-50 minuta derisa të jetë forcuar. Lëreni të ftohet dhe më pas prijeni në trekëndësha, duke e spërkatur me pjesën e mbetur të arrës së kokosit dhe duke e shërbyer me maskarpone.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Komento