Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
Torta Margherita është baza e shumë ëmbëlsirave në kuzhinë. E butë, e sfungjertë dhe e shijshme, ajo mund të konsumohet në versionin thjeshtë, me mbushje të ndryshme kremi ose frutash. Le të shohim se si ta përgatisim në versionin vegan, pa derivate shtazore.
Sitni niseshtenë, miellin dhe majanë në një tas të madh.
Shtoni sheqerin, më pas vajin dhe filloni përzierjen
Kur vaji të jetë përzier mirë me përbërësit e tjerë, shtoni qumështin në temperaturën e ambientit.
Sapo të jenë përzier mirë gjithë përbërësit, shtoni copat e çokollatë së zezë dhe përziejeni përsëri brumin.
Shtroni letër furre në një tepsi dhe shtroni aty brumin.
Piqeni në 160 gradë për gati një orë.
Pas 45 minutash, kontrolloni pjekjen me kunjë dhëmbësh.
Pasi të jetë gati, lëreni të ftohet dhe më pas spërkateni me sheqer pluhur ose me një toping çokollate të zezë.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment