Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
Vini një enë të madhe me ujë të kripur për të zier.
Vendosni spinaqin në një tas të madh dhe ndajeni në copa.
Shtoni 3/4 filxhan djathë parmixhano, miell, vezë, 3/4 lugë çaji kripë, 1/4 lugë çaji piper dhe arrëmyshk.
Përzijini mirë për të formuar një masë brumi.
Përhapni pak miell në një pjatë.
Bëjeni brumin e përgatitur në topa të vegjël dhe hidhini në miellin në pjatë.
Hidhni salcën marinara të ziejë në një tigan të madh mbi nxehtësinë mesatare dhe shtoni pak gjalpë.
Ndërkohë, hidhni brumin të ziejë deri sa të rriten në sipërfaqe dhe të forcohen.
Hiqini nga ujë me një lugë dhe shtoni salcë.
Mbulojini me një shtresë pastaj transferojini në pjata dhe spërkatini me djathë parmixhano.
Shërbejini me bukë.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment