Coq au Vin (Pulë në Verë të Kuqe)
Në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe skuqim copat e pulës derisa të marrin ngjyrë të artë nga të gjitha anët. I vendosim mënjanë. Në të njëjtin tigan, shtojmë pançetën dhe e gatuajmë derisa të bëhet...
Sugjerojmë:
Meqë nuk ka nevojë për pjekie, tiramisuja është ëmbëlsira ideale për verën, sidomos nëse përgatitet me fruta. Receta e tiramisusë me limon do t’ju freskojë ditët e gjata e të nxehta të verës.
Shtrydhni limonat, shtoni ujin, 2 lugë sheqer, limoncellon dhe me këtë përzierje lagni biskotat savoiardi. Vendosini njëra pas tjetrës dhe krijoni bazën për tiramisunë në një tavë drejtkëndore ose në gota një-racionëshe.
Në një tas, rrihni të verdhat e vezëve me sheqerin e mbetur, shtoni maskarponen, panën dhe përziejini derisa të krijoni një krem homogjen. Shtojini pak lëkurë limoni të grirë kësaj përbërjeje dhe përhapeni mbi shtresën e parë të biskotave savoiardi.
Vendosni shtresën e dytë të biskotave, të kremit të krijuar dhe në fund vendosni disa feta limoni për dekor të cilat i keni kaluar në sheqer më parë. Vendoseni në frigorifer për dy orë dhe shërbejeni të ftohtë.
Në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe skuqim copat e pulës derisa të marrin ngjyrë të artë nga të gjitha anët. I vendosim mënjanë. Në të njëjtin tigan, shtojmë pançetën dhe e gatuajmë derisa të bëhet...
Në një tas të madh, vendosim sallatën e përzier, avokadon e prerë në feta dhe salmonin e tymosur. Shtojmë lëngun e limonit, vajin e ullirit, kripë dhe piper sipas shijes. E përziejmë lehtë për të ruajtur strukturën e përbërësve....
Skuqim spinaqin dhe hudhrën në një tigan me pak vaj ulliri derisa spinaqi të zbutet. E heqim nga zjarri dhe e përziejmë me ricottën dhe djathin parmixhan, duke shtuar kripë dhe piper sipas shijes. Vendosim një lugë nga kjo...
© 2024 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment