Testi i thjeshtë me gjuhën që tregon nëse shëndeti yt çalon diku

Gjuha është si një hartë e mirëfilltë, ku në çdo hapësirë është i pozicionuar një problem i mundshëm në lidhje me mushkëritë, stomakun, mëlçinë, zemrën, stomaku, etj.

Për më shumë hidhi një sy fotos më poshtë:

Dil para pasqyrës dhe hidhi një sy gjuhës tënde.

Tani lexo me vëmendje pikat më poshtë, se mos ndoshta e gjen veten diku (shpresoj që jo).

  • Një gjuhë e hollë mund të nënkuptojë dehidratim dhe probleme me metabolizmin.
  • Një gjuhë e fryrë mund të tregojë probleme me tiroidet ose infeksion.
  • Një gjuhë e trashë mund të tregojë se ju mungon vitamina B12.
  • Një vijë vertikale në mes të gjuhës  mund të tregojë probleme më kraharorin.
  • Një vijë e lakuar afër majës së gjuhës mund të tregojë probleme në pjesën e qafës së mitrës.
  • Gjuha e rrudhur: Kjo gjendje e gjuhës është shpesh e trashëgueshme. Mund të shoqërohet gjithashtu me sindromën Melkersson-Rosenthal (çrregullim neurologjik i rrallë).

Burimi: BrightSide 

Lini një koment