Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
1.Në një tigan me nxehtësi mesatare hedhim çokollatën e grirë imët dhe gjalpin.
2.I trazojmë mirë derisa të shkrihen dhe ndërkohë i shtojmë edhe disa copëza të tjera të çokollatës.
3.Shtojmë pak kripë dhe tri vezët dhe i rrahim mirë.
4.Pastaj heqim tiganin nga zjarri.
5.Në tigan shtojmë miellin dhe kakaon derisa të krijohet një masë homogjene.
6.Me ndihmën e një luge e kalojmë masën në disa forma specifike.
7.Sipër i vendosim një copë të vogël çokollate dhe i vendosim në furrë përreth 25 minuta.
8.Pasi të jetë gati e servirim në pjatë, duke i vendosur anash një fetë portokalli, pak shegë, dy feta kivi dhe një lugë kafe reçel.
9.Sipër i shtojmë pak sheqer pluhur.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment