Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Sugjerojmë:
1.Në fillim lani dhe qëroni patatet dhe i prisni në feta.
2.I vendosni në një tavë(mirë do të ishte tavë balte), një shtresë.
3.Sipër hidhni djathë mocarela, kripë, piper dhe parmixhano.
4.Kështu hidhni disa shtresa deri sa tava të mbushet dhe në krye të mbetet shtresa e patateve.
5.Në një enë tjetër hidhni qumështin të ngrohet dhe shtoni gjalpin, kripë,piper dhe arrën moskat.
6.Masën e përgatitur hidheni sipër patateve dhe lëreni tavën të piqet në 200 gradë për 20 minuta.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment