Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Presi, qepët në katërsh dhe hudhrat i presim pak në majë dhe tek bishti. Presim peshkun, e pudrosim pak me miell dhe e skuqim.
Në tiganin e peshkut shtojmë pak vaj dhe sheqer, 150 ml ujë.
I lëmë qepët të vlojnë dhe shtojmë pak uthull e mjadanoz.
Vendosim qepën në një tavë, shtojmë në të dafinë.
Vendosim copat e peshkut dhe më pas spërkatim me pak verë. vendosim tavën në furrë në temperaturën 200 gradë Celsius për 20-25 minuta.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Komento